w

Historikk

08.03.201614:47 Viktor Håkonsen

Ideen om et innendørs golfsenter i Bodø har nok vært innom mange hoder i Bodø, men det var først  våren 2010 at det begynte å surre noen rykter om at noe var på gang.
Det stod da en simulator på Friskhuset, som fungerte greit. Men med mye støy og ikke noe miljø. Og mange bemerket at det burde komme et bedre alternativ.
Det viste seg at det var 3 grupper som gikk med en noenlunde lik ide, og etter noen telefoner og kaffemøter begynte vi å snakke sammen.
Dagene og ukene gikk uten at det ble noe mer ut av dette, men noen av oss var såpass engasjerte at vi kom på sporet igjen.

Så høsten 2010 vår vi samlet og begynte å jobbe mer målrettet, og det dukket opp konkrete planer om plassering. Vi fikk litt hjelp fra Team Bodø, og våren 2011 reiste vi sørover for å se på andre golfsenter og prøve ut de simulatorene vi hadde mest tro på. Vi hadde også brukt noe av midlene fra Team Bodø til arkitekt tegninger, og snart hadde vi et visuelt intrykk av et golfsenter. Markedet måtte undersøkes og vi avtalte møter med flere potensielle kunder. Tilbakemeldingene var såpass positive at troen på prosjektet ble styrket.

Men utfordringene var mange, og alt ble ikke som vi hadde håpet på. Men  det var bare og brette opp skjorteermene og fortsatte målrettet fremover. Det var mye som skulle på plass; finansiering, lokaler, bookingsystem, hjemmeside osv.

Heldigvis fikk vi etter mye frem og tilbake Innovasjon Norge med på laget, og det så straks litt lysere ut. Den største usikkerheten ble etterhvert lokalene og ting gikk fryktelig sakte. Vårt håp om en åpning høsten 2011 forsvant snart ut i det blå.

Men ofte har ting sin årsak, og vi fikk bedre tid til å jobbe videre med konseptet vårt, som innebar golfsenter men også satsing på event og reiseliv.
Vi så at det var utrolig lite golfturister som brukte vår flotte baner, og alle andre muligheter for opplevelser som finnes i regionen.
Vi brukte mye tid på å etablere kontakter og lage et konsept rundt dette.

Høsten gikk og nye lokaler dukket opp. Men for å gjøre en lang historie kort, så fant vi fort ut at et tilbud gitt er ikke det samme som en avtale.

Simulatorene var bestilt, hjemmesiden begynte å ta form, avdrag til banken begynte å løpe. Og der sto vi uten lokaler, ikke helt som vi hadde tenkt.
Men som ut av det blå dukket det opp nye lokaler med sentral beliggenhet. Og så var vi inne i en  ny runde med forhandlinger. Nå gikk dagene litt for raskt og 17.september var simulatorene levert i Bodø, og vi hadde ikke signert leiekontrakten enda.  Forts.